Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

kraken

27. 5. 2009 21:53
neresim technicky proces,

ale Temelin je podle me orpavdu idealni protikrizove opatreni. Protoze:

- vzhledem k rustu spotreby energie a vycerpavani zdroju se ceka, ze uz za cca 5-7 let nastane v evrope energeticka krize. Vystavba JE standardne trva cca 15 let, takze uz ted je pozde

- jako protikrizove utraceni ma smysl investice, ktere se vyplati z dlouhodobeho pohledu. A to JE bezesporu je. Krome toho, ze pomuze zajistit sobestacnost nasi zeme muzeme vydelavat i na vyvozu energie (je predpoklad, ze s energetickou krizi pujdou ceny nahoru)

- jakozto namestek MZP a clen Zelench jste snad oprosten od predsudku a vite, ze v nasi zemi je jadro ta nejekologictejsi energie (obnovitelne zdroje u nas muzou byt jen v minorite)

- vyhorele palivo je strategicka surovina - je palivem pro reaktory 4. generace a pro "uzavrene cykly" kombinace pomalych a rychlych reaktoru.... Takze stavba JE je logicke a vyborne reseni. Na rozdil od srotovneho, 13. duchodu,porodneho,pastelkovneho a jineho rozhazovani penez do vzduchu.

0 0
možnosti
PK

kraken

27. 5. 2009 21:54
Re: neresim technicky proces,

technickym procesem jsem spis myslel technicke reseni legislativniho - shvalovaciho procesu. Omlouvam se za blbe vyjadreni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2731x
Už od studií se snažím hledat cesty pro lepší životní prostředí. Do roku 2010 v Česku (přes deset let na ministerstvu životního prostředí, nakonec krátce jako ministr ve vládě Jana Fischera). Od roku 2011 pozoruji český vývoj z francouzsko-švýcarského pomezí - nejdříve jako úředník OSN, momentálně ve Světovém fondu pro ochranu přírody (WWF). Publikované názory jsou moje osobní.

Seznam rubrik